arıcılık, arıcılık aletleri, arıcılık amacı, arıcılık ambalaj, arıcılık ana arı, arıcılık ana arı üretimi, arıcılık araştırma, arıcılık bakımı, arıcılık başlangıç, arıcılık belgeseli, arıcılık belgesi, arıcılık bilgileri pdf, arıcılık birliği, arıcılık blog, arıcılık bölgeleri, arıcılık bölümü, arıcılık caiz mi, arıcılık cd, arıcılık cd indir, arıcılık çadırı, arıcılık çadırları, arıcılık çalışmaları, arıcılık çerçeve yapımı, arıcılık çeşitleri, arıcılık çiçekleri, arıcılık çiftçi tv, arıcılık çiftleştirme kutusu fiyatları, arıcılık çiftliği, arıcılık dükkanı, arıcılık dünyası, arıcılık ekipmanları, arıcılık el demiri, arıcılık elbisesi, arıcılık en çok hangi bölgemizde yapılır, arıcılık en fazla hangi bölgede yapılır, arıcılık enstitüsü, arıcılık faaliyeti, arıcılık faaliyetleri, arıcılık fakültesi, arıcılık federasyonu, arıcılık firmaları, arıcılık fizibilite, arıcılık forum, arıcılık fotoğrafları, arıcılık gazetesi, arıcılık geliri, arıcılık geliri ne kadar, arıcılık gelirleri, arıcılık getirisi, arıcılık giriş, arıcılık görselleri, arıcılık güneş enerjisi, arıcılık haberleri, arıcılık hakkında bilgi, arıcılık hakkında kısa bilgi, arıcılık hangi bölgede, arıcılık hangi bölgede yapılır, arıcılık hangi bölgede yapılmaktadır, arıcılık hangi ekonomik faaliyet alanıyla ilgilidir, arıcılık haritası, arıcılık hibe, arıcılık hibe başvuru, arıcılık ılk yardım, arıcılık ılkbahar bakımı, arıcılık ın ingilizcesi, arıcılık için gerekli belgeler, arıcılık ilaçları, arıcılık ile ilgili bilgiler, arıcılık ile ilgili kitaplar, arıcılık ile ilgili makaleler, arıcılık ile ilgili sorular, arıcılık ingilizce, arıcılık isimleri, arıcılık istatistikleri, arıcılık işi, arıcılık kayıt sistemi, arıcılık kazanç, arıcılık kitabı, arıcılık kitabı pdf, arıcılık kitapları, arıcılık kredisi, arıcılık kursları, arıcılık kursu, arıcılık kursu 2018, arıcılık larva transferi, arıcılık lavanta, arıcılık logo, arıcılık logoları, arıcılık maliyeti, arıcılık maliyetleri, arıcılık malzemeleri, arıcılık malzemeleri bursa, arıcılık malzemeleri fiyatları, arıcılık malzemeleri istanbul, arıcılık malzemeleri nelerdir, arıcılık malzemesi, arıcılık marketi, arıcılık maskesi, arıcılık mesleği, arıcılık nace kodu, arıcılık nasıl, arıcılık nasıl öğrenilir, arıcılık nasıl yapabilirim, arıcılık nasıl yapılır, arıcılık nasıl yapılır pdf, arıcılık ne demektir, arıcılık nedir, arıcılık nedir kısa bilgi, arıcılık odası, arıcılık oğul alma, arıcılık oğul mevsimi, arıcılık oğul önleme, arıcılık oğul verme, arıcılık oğul yakalama, arıcılık okulu, arıcılık ordu, arıcılık oyunları, arıcılık oyunu, arıcılık öğren, arıcılık öğreniyorum, arıcılık öğreniyorum video, arıcılık öğrenme, arıcılık öğrenme videoları, arıcılık öğrenmek istiyorum, arıcılık önemi, arıcılık örnek proje, arıcılık özellikleri, arıcılık pdf, arıcılık polen üretimi, arıcılık powerpoint, arıcılık ppt, arıcılık proje, arıcılık proje amacı, arıcılık projesi, arıcılık projesi örneği, arıcılık projesi pdf, arıcılık püf noktaları, arıcılık raporu, arıcılık rehberi, arıcılık risk analizi, arıcılık riskleri, arıcılık rize, arıcılık röportaj, arıcılık ruhsatı, arıcılık saati, arıcılık sektörü, arıcılık sertifikası, arıcılık seti, arıcılık sınav soruları, arıcılık sigortası, arıcılık sohbetleri, arıcılık soruları, arıcılık sorunları, arıcılık suni tohumlama, arıcılık şapkası, arıcılık şartları, arıcılık şerbet verme, arıcılık şerbet yapımı, arıcılık şikayet, arıcılık şirketleri, arıcılık şubat ayı bakımı, arıcılık şurup hazırlama, arıcılık takvimi, arıcılık tanımı, arıcılık tarihi, arıcılık teknikeri, arıcılık teknikeri alımı, arıcılık terimleri, arıcılık teşvikleri, arıcılık tulumu, arıcılık universitesi taban puanları, arıcılık uygulama rehberi, arıcılık uygulamaları, arıcılık uzaktan eğitim, arıcılık uzman, arıcılık uzman tv, arıcılık ülke ekonomisine katkıları, arıcılık ülkemizde en çok hangi bölgede yapılır, arıcılık ülkemizde nerelerde yapılır, arıcılık üniversitesi, arıcılık üretim akış şeması, arıcılık üretimi, arıcılık ürünleri, arıcılık ürünleri nelerdir, arıcılık ürünleri pdf, arıcılık üzerine silah ruhsatı, arıcılık ve bakımı, arıcılık ve bal üretimi, arıcılık ve tozlaşma ders notları, arıcılık vergi, arıcılık verileri, arıcılık video, arıcılık videoları, arıcılık videoları 2018, arıcılık videoları izle, arıcılık yapılan iller, arıcılık yapılan yerler, arıcılık yapılır mı, arıcılık yapmak, arıcılık yatırım maliyeti, arıcılık yayınları, arıcılık yıllık geliri, arıcılık youtube, arıcılık yönetmeliği, arıcılık yönetmeliği 2018, arıcılık zararlıları, arıcılık ziraat, arıcılık zor mu, arıcılık zorlukları, arıcılıkta 1. olan bölge, arıcılıkta 1. olan bölgemiz, arıcılıkta 1. olan bölgemiz hangisidir, arılar 1 izle, arılar 1 saniyede kaç kanat çırpar, arılar 1 saniyede kaç kez kanat çırpar, arılar 1 yılda kaç petek bal yapar, arılar ısırdıktan sonra neden ölür, arılar ısırır mı, arılar la ilgili bilgiler, arıları uzak tutmanın yolu, arıları uzaklaştırmanın doğal yolları, arıları uzaklaştırmanın yolları, arıların ılkbahar bakımı, arıların larva dönemi, arıların zararları, arıların zehirlenmesi, aricilik la ilgili bilgiler, aricilik urunleri, e tarım arıcılık, e tarım arıcılık malzemeleri, japon arıcılık, japonya arıcılık, japonyada arıcılık, lider seracilik, ziraat arıcılık kredisi

Arı Otu (Faselya), Karabuğday Tohumu, Arıcı Kıyafetleri, Oğul Yakalama Ürünleri, Arıcı Körükleri, Arı Yemlikleri, Arı Sulukları, Arı Kovanları, Bal Süzme Makineleri, Metal ve Plastik Izgaralar, Polen Ekipmanları, Diğer Malzemeler, Bal, Polen, Propolis, Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İçel (Mersin), İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.maraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

Arı Otu (Faselya)

Özkoçum Arıcılık Evi
Arı Otu (Faselya)
Özkoçum Arıcılık Evi
Arı Tohumu
Özkoçum Arıcılık Evi
Arı Otu Tohumu
Özkoçum Arıcılık Evi
Arı Otu (Faselya)

Çok kaliteli balı olan bu bitki, iyi bir mera bitkisi olmasının yanında, yeşil gübre bitkisi ve tıbbi bitki olarak da yetiştirilmektedir. Arı otunun tohumları küçük olduğu için tekstür ve drenaja dikkat edilmelidir. Ekimle birlikte, yanmış çiftlik gübresi veya toprak tahlili sonrası hesaplanarak Ekimde 5 kg saf azot (N) ve 5 kg fosfor (P2O5)i verimi artıracaktır. Kışları sert geçen bölgelerimizde ilkbahar ekimi yapılmalıdır. Çiçeklenme süresini artırmak amacıyla; ekimi bir kaç defada yapmak ve sulama yapılıp vegetatif dönemi uzatarak tohum oluşumunu geciktirmek mümkündür. Sıraya ekimde, sıra arası 20- 30 cm arasındadır. Dekara atılacak tohum 1 – 1,5 kg olup 1-2 cm derinliğe bırakılmalıdır. Elle serpme de daha fazla tohum kullanılır. Ekimi, çiçeklenme süresini artırmak amacıyla bir kaç defada 2-3 hafta aralıklarla yapmak mümkündür. Böylelikle farklı zamanlarda çiçeklenmeye gelen bir tarla elde edilerek çiçeklenme periyotu uzatılabilir.

Ekim Zamanı Tavsiyesi:
Senede 3 defa ekim yapılması tavsiye ediliyor.
1.Ekim > ilkbaharda
2.Ekim > Haziran-Temmuz
3.Ekim > Sonbaharda

İlkbaharda ve doğada çiçeklenmenin bitmesinden önce yani haziran-temmuz aylarında ekimi tavsiye ediliyor.
Arıcılıkta bal üretimi olarak ve hayvancılıkta yem bitkisi olarak kullanılmaktadır. 60-100 cm boylanma yapar.
Arı otu tek yıllık bitkidir. Toprak seçiciliği yoktur,her tür toprakta yetiştirilir. Ilıman iklimlerde sonbahar,sert iklimlerde sonbahar ekimi yapılmalıdır.

Arı otu ekiminden önce toprak iyi bir şekilde sürülmeli daha sonra tapan(sürgü) ile sıkıştırılmalıdır.
Toprak işlemi yapıldıktan sonra dekara 20-30 kg taban gübresi atılır. Gübreden sonra dekara 1-1,5 kg arı otu tohumu serpilir ve son olarak sürgü ile tohum Üzerleri kapatılır. Mevsim yağışları yeterli ise sulama ihtiyacı olmaz fakat yağış olmadığı takdirde sulama gerekmektedir. Arı otu 2 ay boyunca çiçekli kalmaktadır. Çiçeklerden daha uzun bir süre faydalanmak için ekim 15 günlük periyotlarda ekilebilir.

1 dekar ekimi yapılan arı otu tohumu 2 koloni arıyı besler.50-70 kg değeri yüksek bal üretir. Arı otunda çiçekler açık mor renklidir. Arı kolonisinin gücüne göre iyi bir sezonda koloni başına 5-9 kg arı otu balı hasat edilebilmekte, dekara bal verimi 30-100 kg arasında olmaktadır.

Akdeniz sahil kuşağında rakımı 500 metreye kadar olan yerlerde sonbaharda eylül-kasım ayları arasında ekilmektedir. Karadeniz Bölgesinde ise Ocak ayı sonunda ekilen arı otu, Mayıs ayı ortasından itibaren çiçeklenmeye başlamaktadır. Ülkemizde yapılan arı otu yetiştiriciliğinde herhangi bir hastalık ve zararlıya karşı ilaçlama yapılmasına gereksinim yoktur.

Arı Otunun Bal Arıları İçin Önemi:
1832 yılında Avrupa’ya getirilen arı otu Almanya ve İngiltere başta olmak üzere bir çok Doğu Avrupa ülkelerinde yeşil ve kuru ot bitkisi, erozyonu önleyici örtü bitkisi ve süs bitkisi olarak kullanımı yanında, elverişli bir nektar ve polen kaynağı olarak da arı yetiştiricileri tarafından geniş bir şekilde ekimi yapılmaktadır. Ayrıca silaj üretimine çok uygun bir bitki olması nedeniyle süt verimi artışına katkıda bulunmaktadır.

Bütün bu faydalarının yanında arı otu, arılar için yarayışlı olduğundan arı merası olarak kullanımı daha yaygın olmaktadır. Arı otu, nektar ve polen kaynağı açısından dünyanın en üstün 20 bal bitkisi arasında yer almakta; pek çok ülkede bal arılarının yararlanması için özellikle arılıkların önüne ekimi yapılmaktadır. Bazı Avrupa ülkelerinde ise arı yetiştiricileri kolonilerini gezginci arıcılık sistemi içerisinde arı otu ekili alanlara özellikle taşımaktadırlar.
Genel olarak nektar ve polen kaynağı olan arı otu silo yemi olarak da kullanılabilmektedir. Erken ekimlerde maksimum çiçeklenme 6000 adet/m2 ye ulaşırken Ekim sonu ve Kasım aylarındaki ekimlerde en üst nokta 9000 adet/m2 olmuştur.

Arı Otunun Arılara Faydaları:
1-Kovanda arı sayısını artırır
2-Arılı çerçeve ve yavrulu alan miktarını artırır
3-Koloni ağırlığı artar
4-Dolayısıyla nektar, polen ve bal miktarında %50 artış sağlar. Arı otu hayvanlara da verilebilir.
Konu hakkında sormak istediğiniz soru olursa iletişim kısmından yazarsanız cevaplamaya çalışırız.


YOL TARİFİ

WHATSAPP

ARA